Om Evenemangsguiden

Håll koll på vad som händer med hjälp av Evenemangsguiden. Här kan du hitta information om evenemang som arrangeras inom Eskilstuna kommun.

Respektive arrangör ansvarar för att informationen om evenemangen är korrekta. Eskilstuna kommun tar inte ansvar för felaktiga uppgifter eller inställda evenemang. Kontakta arrangören direkt om ni vill ha mer information eller beställa biljetter.

Du som är arrangör registrerar ditt evenemang under "Skapa evenemang". Registrera gärna digitala evenemang. Evenemanget publiceras inom tre arbetsdagar. Vid eventuella frågor eller behov av att redigera din evenemangs­information i efterhand, vänligen kontakta evenemang@eskilstuna.se

Riktlinjer

Evenemang som publiceras ska följa riktlinjerna för Evenemangsguiden. Allt material granskas av redaktör före publicering.

Kriterierna för det som publiceras är följande.

Evenemanget ska

 • vara publikt
 • vara öppet för allmänheten (med eller utan avgift)
 • vara en händelse utöver den dagliga verksamheten
 • ha start- och sluttid
 • äga rum i Eskilstuna kommun

Evenemangsguiden är inte ett forum för

 • Måltider och/eller pubar och restauranger. Undantag kan göras när måltiden är ett speciellt helgfirande eller ett event, eller då måltiden är en underordnad del av ett evenemang.
 • Religiös verksamhet såsom andakt, bön, gudstjänster, musikgudstjänster eller missionerande. Konserter och föredrag räknas som evenemang och platsar i Evenemangsguiden, även när lokalen är en kyrka eller liknande.
 • Föreningsmöten, årsmöten, konferenser eller träffar som kräver medlemskap. Undantag kan göras om till exempel ett föredrag är öppet för allmänheten.
 • Butik och ordinarie försäljning av alla slag.
 • Loppis och second hand som har regelbundna öppettider och/eller egna lokaler.
 • Demonstrationer, manifestationer, opinionsbildning, bidragsinsamling och politiska partiers möten och informations­träffar, som till exempel valmöten och partiers träffar kring politiska beslut.

Bilder

Bilder du laddar upp ska vara i formatet jpg eller png. Bilden ska vara liggande, med en bredd på minst 800 pixlar. Maximal bildstorlek är 2 MB. För att bilden ska vara så tillgänglig som möjligt bör den inte innehålla text.

Tänk på att din bild ska vara godkänd enligt GDPR.

Alla evenemang ska ha en bild. Har du inte en bild kan du välja en bild från Evenemangsguidens bildbank. Om du laddar upp en bild som har för låg upplösning/kvalitet eller som innehåller text kan redaktör för Evenemangsguiden byta ut bilden.

På andra språk

Evenemang som genomförs på annat språk än svenska (till exempel finska eller engelska) kan beskrivas med text på samma språk.

Beskrivningen ska då även innehålla hela texten eller en sammanfattning på svenska.

Frågor och svar

När syns mitt evenemang i Evenemangsguiden?

Vi kontrollerar informationen och publicerar evenemanget i Evenemangsguiden inom tre arbetsdagar. Ju tidigare du registrerar ditt evenemang desto bättre, då många besökare och invånare planerar i god tid.

Jag är en arrangör som registrerat ett evenemang i Evenemangsguiden, men nu vill jag ändra/uppdatera mina uppgifter. Hur gör jag?

Vill du ändra i ett redan inlagt evenemang gör du det genom att mejla till evenemang@eskilstuna.se

Jag arrangerar en utställning/ konsert/ evenemang. Kan det få vara med i Evenemangsguiden?

Ja, du hittar riktlinjer på den här sidan och registreringsformulär här.